Lezing over De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant en De verdwenen kerken van Noord-Brabant door Wies van Leeuwen

Op vrijdag 19 januari om 19.00 uur is Wies van Leeuwen te gast bij boekhandel Van Piere. Hij zal een lezing geven over zijn twee boeken over kerken in Noord-Brabant: De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant en De verdwenen kerken van Noord-Brabant. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.

Over De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant

Meeslepend beeld van cultuurschat Noord-Brabant bezit vele honderden waardevolle kerken. Nog steeds zijn ze het middelpunt van onze steden en dorpen. Vaak echte musea, vol boeiende beelden, schilderingen en meubels die vertellen over de geschiedenis van onze leefomgeving. Vele kerken worden door teruglopend kerkbezoek bedreigd met sluiting. Tijd om de balans op te maken. De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant geeft een beeld van de oudste en de jongste kerken, van romaans via gotiek, barok en neostijlen tot de Bossche School. Van gebouwen die nog in gebruik zijn als kerk tot herbestemde kerken. Een wereld aan christelijk geïnspireerde kunst, een onmisbaar hoofdstuk uit onze geschiedenis. Van de oudste romaanse toren, via een ‘heidens’ kerkje naar alleenstaande middeleeuwse dorpstorens. Van offerblokken voor de armen, barokke schilderijen en het mooiste orgel van Europa. Van gotiek en neogotiek. Honderden foto’s van Marc Bolsius en rake teksten van Wies van Leeuwen geven een meeslepend beeld van een waardevolle cultuurschat.

Over De verdwenen kerken van Noord-Brabant

‘Het is je reinste moord,’ kopte dagblad De Stem bij het omverhalen van de spits van de Bredase Maria Magdalena in 1967. Na 1800 zijn er in Noord-Brabant ruim 340 kerken afgebroken. Van sommige rest alleen de toren, van andere kunnen we de locatie nog aanwijzen. Maar in veel gevallen is er geen spoor meer terug te vinden.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De oude toren van Stiphout
De Peel boven Langen Ryser Grooten Bergh.
Opvang van Belgische vluchtelingen in barakken aan de Christinalaan, 1914-1918. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...